Bartek
spec

Do³±czy³: 08 Lis 2007 Posty: 9
|
|
|
|
pies z rodowodem dziedziczy pewne cechy po swoich rodzicach, dziadkach itd. Wydaje mi siê, ¿e jest to pewnego rodzaju szlachecka linia, która procentuje w dalszej przysz³o¶ci. Oczywi¶cie pieski bez rodowodu te¿ s± kochane i sympatyczne, ale preferujê rodowodowe.
|
|
kagrz
spec

Do³±czy³: 26 Gru 2007 Posty: 5
|
|
|
|
A ja mam psa bez rodowodu.Moim zdaniem nie jest prawda ze tylko psy z rodowodami s± "super" tak jak napisa³ Bartek.Ja mia³em do wyboru psa z rodowodem lub bez-i wybra³em tego bez dlatego ¿e to w³a¶nie ten piesek uj±³ mniê za serce.Nie wa¿ne jest czy ma rodowód.W niczym sie on nie ró¿ni od soich braci i sióstr(no mo¿e jedynie tym ¿e nie mo¿e braæ udzia³ w wystawach-no i co z tego)Teraz tak patrz±c z perspektywy czasu my¶lê ¿e kupowanie psa z rodowodem jest ma³± oznak± snobizmu,a odwo³ywanie sie do "szlacheckiej lini" zalatuje jakimis kompleksami .To jest tak jak z ciuchami firmowymi-jak ubranie to tylko "firmówki"-co z tego ¿e wiêkszo¶æ to kicz i badziew z Chin-ale "firmówka"Najwa¿niejszy jest pies a nie papier.
P.S.
Mamy rasowe psy,koty,konie,króliki-ciekawe kiedy bêd± rasowe szczury,myszy,chomiki i inne zwierz±tka które cz³owiek trzyma w domu
|
|